• habitatges Sucs fotovoltaica

Èxit en la primera compra col·lectiva de fotovoltaica a Sucs

Més de 50kWp d’energia solar fotovoltaica instal·lats en un total de 17 habitatges 

La primer compra col·lectiva d’energia solar fotovoltaica a Sucs, realitzada per Respira Energia i Jorfe Instal·lacions, ha estat tot un èxit a nivell de gestió, execució i participació de la població d’aquest municipi Lleidatà. 

El resultat del projecte és de 17 instal·lacions realitzades en habitatges particulars, que sumen un total de 53,3kWp instal·lats. La compra col·lectiva ha tingut una durada de poc més de 3 mesos, al llarg dels quals s’han gestionat i tramitat els permisos d’obres, s’han realitzat els treballs i documentat i legalitzat totes les instal·lacions.  

Les bonificacions de l’impost de construccions i obres (ICIO) i de l’impost de bens immobles (IBI) promogudes per l’Ajuntament de Lleida, així com per altres Ajuntaments dels municipis lleidatans, ajuden a impulsar projectes com aquest, que cada vegada tenen més presència al nostre territori. 

n un moment en el qual el mercat energètic no deixa de marcar rècord històrics de preus a l’alça, la fotovoltaica es posiciona com a la gran alternativa a la dependència energètica. Iniciatives com aquesta dinamitzen l’ús de les energies renovables i apropen l’autoconsum als ciutadans de les terres de Ponent.  

En aquest sentit, tant particulars com empreses de tots els sectors segueixen pendents de la publicació de la convocatòria dels ajuts Next Generation a Catalunya, que segons les últimes informacions de l’ICAEN s’ha d’iniciar a finals d’aquests mes d’octubre.