• Interior de la seu de Volkswagen on es va realitzar la jornda sobre fotovoltaica i vehicles elèctrics

Les empreses lleidatanes aposten per la fotovoltaica i els vehicles elèctrics

Jorfe Instal·lacions i Garaje Dalmau organitzen una trobada sobre fotovoltaica i mobilitat sostenible

Aquest dimecres s’ha celebrat a Lleida una trobada per promoure l’ús de l’energia solar fotovoltaica i els vehicles elèctrics. Les principals empreses i entitats de la ciutat s’han donat cita en una trobada que ha posat de manifest el creixent interès per les renovables i per la mobilitat sostenible.

Aquesta iniciativa, impulsada per Garatge Dalmau i Jorfe Instal·lacions, pretén mobilitzar al teixit empresarial de Lleida en la cursa cap a la sostenibilitat i l’estalvi energètic. “L’autoconsum ha de venir de la mà del canvi en la mentalitat dels usuaris”, afirmava Rosa Dalmases, enginyera de Jorfe, que explicava que és important desplaçar els consums a les hores de més sol per tal d’aprofitar al màxim la instal·lació fotovoltaica.

La jornada ha comptat amb la presència de les principals fabricants i distribuïdors europeus. L’empresa austríaca Fronius, fabricant d’inversors, la important distribuïdora de mòduls solars fotovoltaics, As Solar i l’alemanya Fischer, fabricant d’estructures per a fotovoltaica, han posat sobre la taula els principals avenços per les instal·lacions fotovoltaiques, deixant patent l’important creixement en la demanda d’aquests equips.

ponents i organitzadors del meeting sobre fotovoltaica i vehicles electrics a Lleida

En la segona part de la jornada, Jorfe, juntament amb el major fabricant de carregadors per a vehicles elèctrics d’Espanya, Cirucutor, han donat a conèixer el funcionament i les opcions de càrrega per a fer possible la mobilitat sostenible.

Per últim, l’amfitrió Garatge Dalmau ha posat el punt final a la jornada amb la presentació del nou Golf 100% elèctric i dels vehicles elèctrics que en breu seran presentats a Lleida. L’empresa capdavantera en la venda de vehicles a Lleida, ha indicat que de la mateixa manera que passa amb la fotovoltaica, el canvi cap a el cotxe elèctric requereix també d’una transformació en la mobilitat i d’un canvi de mentalitat de la societat.